Har du koll på din hälsa?

 • Med vårt hälso- och sjukvårdskoncept får du vård i tid

  Alla vet att vi behöver sköta om vår kropp och ta hand om den på bästa sätt. Men hur ofta undersöker vi egentligen hur det står till? Många av oss tar bättre hand om bilen än om kroppen. Bilarna kontrolleras varje år så att de är i trim och inget oväntat ska hända.

  Som kund på Hälsocentralen erbjuds du möjlighet att undersöka ditt hälsoläge regelbundet, för att kartlägga eventuella riskfaktorer och förebygga sjukdom.
  Du får en egen specialistläkare som lär känna dig och följer din hälsa kontinuerligt. Att regelbundet undersöka sitt allmänna status och få hjälp med att förebygga sjukdom är att välja ett långsiktigt hälsoalternativ.

  Vi vill att du får möjlighet att må bra samt upptäcka sjukdom i tid genom att rådgöra med oss runt livsstil och levnadsvanor som har betydelse för din hälsa idag och i framtiden.

  Du som är ansluten till Hälsocentralen har tillgång till vår telefonrådgivning. Ringer du hit får du alltid tala med en legitimerad sjuksköterska. Du har möjlighet att boka en tid till din läkare mellan hälsoundersökningarna enligt gällande prislista. Du har även möjlighet att vid behov få hjälp med receptförnyelse på stående ordinationer.

  • Vi förmedlar provsvar till dig som patient, även när allt är normalt
  • Vi utreder och behandlar sjukdom som upptäcks vid hälsoundersökningar och i de fall våra resurser inte räcker till, anlitar vi specialister inom eller utom Sophiahemmet
  • Vi tillhandahåller privata läkarbesök enligt gällande prislista
  • Vi hjälper till med intyg och drogtester
  • Vid behov av arbetsmiljöingenjör, ergonom eller psykolog, förmedlar vi kontakt
  • Hälsorådet ger rådgivning gällande livsstil och kost

  I 45 år har vi hjälpt till att förebygga sjukdom

  Hälsocentralen startade 1975 och har sedan dess genomfört fler än 600 000 hälsoundersökningar. Vi tror att vi är störst, och vår strävan är att vara bäst.

  Hälsocentralen är en kontantfri mottagning.

Scrolla till toppen