Vård vid behov året runt

 • Vi erbjuder

  SHS_HC_024-1200x800

  Som ansluten till Hälsocentralen undersöker vi dig regelbundet på ett systematiskt sätt, för att klarlägga eventuella riskfaktorer och för att förebygga sjukdom. Du får en läkare som är din primära kontakt.  Att regelbundet undersöka sitt allmänna status och få hjälp med att förebygga sjukdom är att välja ett långsiktigt hälsoalternativ till skillnad från många andra lösningar, som kan nyttjas först redan när du fått problem. Vi vill att du får en möjlighet att må bra samt upptäcka sjukdom i tid genom att också rådgöra med vår vårdpersonal runt livsstil och levnadsvanor som har betydelse för din hälsa idag och i framtiden.

  Du som är ansluten till Hälsocentralen har tillgång till vår telefonrådgivning. Ringer du hit så får du alltid tala med en legitimerad sjuksköterska (vardagar 08-11:30 och 13-16) för rådgivning. Du har möjlighet att boka en tid till din läkare mellan hälsoundersökningarna enligt gällande prislista. Du har även möjlighet att vid behov få hjälp med receptförnyelse på stående ordinationer.

  • Vi förmedlar provsvar till dig som patient, även när allt är normalt
  • Vi utreder och behandlar sjukdom som upptäcks vid hälsoundersökningen och i de fall våra resurser inte räcker till, anlitar vi specialister inom eller utom Sophiahemmet
  • Vi tillhandahåller privata läkarbesök enligt gällande prislista
  • Vi hjälper till med arbetsrelaterade intyg, drogtester och vaccinationer
  • Vid behov av arbetsmiljöingenjör, ergonom eller psykolog, förmedlar vi kontakt
  • Hälsorådet ger rådgivning gällande livsstil och kost
 • Presentkort på hälsoundersökning

  Nu kan du köpa ett presentkort på hälsoundersökning hos oss. Ett specialdesignat julpresentkort med tillhörande förpackning finns att köpa i receptionen på Hälsocentralen Sophiahemmet, Hus B Entréplan. Hälsoundersökning som julklapp kostar från 4950 kr och presentkortet är giltigt 12 mån från inköpsdatum. Välkommen till oss eller ring om du har några frågor!

   

 • Företagsavtal - Friska företag satsar långsiktigt

  SHS_HC_042_1200x800

  Vår styrka och vårt koncept är att hjälpa till att förebygga sjukdom med regelbunden och systematisk undersökning, vilket är ett långsiktigt hälsoalternativ till skillnad från många andra lösningar som kan nyttjas först när man redan fått problem.

  Vi ger möjlighet för en god patient- och läkarkontinuitet då de anställda på företaget kan söka sjukvård mellan hälsoundersökningarna enligt gällande prislista. Varje medarbetare får en ”egen” specialistläkare som blir den primära kontakten då behov av sjukvård uppstår.
  Hälsoundersökningen finns som Två- eller Engångsbesök.  Ni skickar er personal enligt ett rekommenderat intervall. Personer under 40 år vart tredje år, 40-50 år vartannat år och över 50 år en gång per år. Gå in på ” Läkarbaserad Hälsoundersökning” för att se exakt innehåll.

  Vi debiterar endast för utförda tjänster och vi håller reda på när det är dags för era medarbetare att kallas. Ni på företaget utser en kontaktperson inom er organisation. Kontaktpersonen meddelar oss 2 ggr/år eller fortlöpande hur bemanningen på företaget förändrats samt vidarebefordrar kallelserna till Hälsoundersökning som vi skickar ut.
  Alla er anställda omfattas av företagsavtalet till och med det år de fyller 67 år.

  Alla era anställda har dessutom tillgång till vårt Hälsoråd, vår sjuksköterskebemannade sjukvårdsrådgivning. Det går även att få hjälp med receptförnyelse på stående ordination. Vi ger även vaccinationsrådgivning och vaccinerar vid behov, utfärdar arbetsrelaterade intyg och utför drogtester.

  I de fall våra resurser inom Hälsocentralen inte räcker till remitterar vi till specialistläkare inom och utanför Sophiahemmet. Vid behov av arbetsmiljöingenjör, ergonom, kurator eller psykolog/psykoterapeut förmedlar vi kontakt på konsultbasis.

  • Företagets kontaktperson

   Det är du som är länken mellan oss och företaget. Det vi önskar är att du två gånger/år sänder oss en uppdaterad lista över anställda med namn och personnummer. En god dialog mellan oss och företagets kontaktperson är något som vi strävar efter för att främja gott samarbete och att alla anställda känner sig välinformerade inför sitt besök.

   Vi skickar fortlöpande under året kallelser till dig, till de personer på företaget som skall göra hälsoundersökning hos oss och du distribuerar kallelserna och förmedlar tiden. Om några medarbetare vill byta sin tid inbördes är det dock mycket viktigt att vi meddelas, minst en dag i förväg. Om tiden inte passar och man inte kan byta med en kollega så är den personen varmt välkommen att höra av sig till oss om en ny tid.

   Vid utebliven hälsoundersökning eller avbokning mindre än 24 timmar innan besöket, har Hälsocentralen rätt att debitera 50% av avgiften. Vid övriga uteblivna eller avbokade besök mindre än 24 timmar innan, har Hälsocentralen rätt att debitera 100% av avgiften.

 • Hälsoabonnemang

  SHS_HC_021-1200x800

  Riktar sig till privatpersoner och mindre företag och kan förlängas till och med det år man fyller 67 år. Hälsoabonnemanget startar med en hälsoundersökning. Gå in på ”Läkarbaserad hälsoundersökning” för att se exakt innehåll. Efter genomgången hälsoundersökning kan övriga tjänster utnyttjas enligt gällande prislista under 12 månader varefter abonnemanget förnyas igen då en ny hälsoundersökning genomförs.

  Skillnaden från företagsavtalet är att vi inte kallar dig eller er personal automatiskt utan ni måste själva kontakta mottagningen för att boka in eran hälsoundersökning.

 • Seniorabonnemang

  SHS_HC_039-1200x800

  Det år man fyller 68 år innefattas man av vårt så kallade seniorabonnemang. I det här abonnemanget ingår Hälsoundersökning – Senior med utökad provanalys och längre konsultationstid hos läkaren.

  Seniorabonnemanget startar med en hälsoundersökning. Gå in på ”Läkarbaserad hälsoundersökning” för att se exakt innehåll. Efter genomgången hälsoundersökning kan övriga tjänster utnyttjas under 12 månader varefter abonnemanget förnyas igen då en ny hälsoundersökning genomförs.

  Skillnaden från företagsavtalet är att vi inte kallar dig automatiskt utan du måste själv kontakta mottagningen för att boka in din hälsoundersökning.

Scrolla till toppen