Välkommen till Hudkliniken

 • Sommarstängt på grund av renovering Hus E

  Hudmottagningen Sophiahemmet har stängt på grund av renovering av Hus E under perioden vecka 30 – 33. Mottagningen öppnar på nytt tisdag 11/8.

 • Vi utreder och behandlar hudsjukdomar

  • SHS_hud_004
  • SHS_hud_001
  • SHS_hud_007

  Vi inriktar oss särskilt på hudens tumörsjukdomar och har samarbete med Radiumhemmets melanommottagning när det gäller uppföljning av maligna melanom och kontroll av pigmentnevi med hjälp av fotodokumentation i s k Mole-max.

  Vi inriktar oss även på patienter med atopiskt eksem, där vi erbjuder kvalificerad utredning och behandling. Vi ger Buckybehandling, ljusbehandling så kallad mjukröntgen vid olika eksem, psoriasis med flera hudsjukdomar.

  Vid behandling av ytliga hudtumörer som basaliom, aktiniska keratoser och skivepitelcancer in situ använder vi oss av utrustning för fotodynamisk terapi (PDT), som ofta ger ett kosmetiskt bättre resultat än andra behandlingsalternativ.

  Utanför vårt vårdavtal erbjuder vi även sprutbehandling vid uttalade besvär av hand- och armsvett. Sprutbehandlingen finansieras av patienten.

  Mottagningen är auktoriserad för vårdval av Stockholms Läns Landsting, vilket innebär att frikort och enhetlig patientavgift gäller. Vi tar endast emot på remiss. Vi använder oss av journalsystemet TakeCare och tar emot remisser digitalt.

  Har du en privat sjukvårdsförsäkring kontaktar du ditt försäkringsbolag som bokar tid hos oss.

  • Solskyddsprodukter

   Hudkliniken erbjuder EVY:s solskyddsprodukter, som finns i olika sorter.

   EVYs produkter är baserade på en medicinteknisk teknologi. Grundformulan uppfanns av en svensk kemist, Göran Frej för att förebygga hudbesvär och skydda huden mot yttre påfrestningar och hudirriterande ämnen.  Formulan bildar en skyddsbarriär, ett osmotiskt membran som förstärker hudens naturliga försvar och ger ett effektivt skydd. Denna egenskap hjälper aktiva ingredienser som exempelvis solskydd eller antioxidanter att skyddas i upp till sex timmar trots tvätt.

   EVYs unika teknologi firar 20 år på den svenska marknaden men i dag finns EVY i flera andra länder.

   EVY TECHNOLOGYs Sunscreen Mousse unika egenskaper

   Skyddar huden i upp till sex timmar, tre gånger längre än ordinarie solskydd.
   Extra vattenfast, den varken gnids eller rinner av och ger ett skydd mot irriterande ämnen.
   Mild och allergitestad formula. Fri från konserveringsmedel, parfymer och nanopartiklar.
   Formulan är kladdfri, anpassad för ansikte, kropp, läppar och hårbotten.
   Förpackningen förblir syrefri och solskyddet är effektivt till sista droppen.
   Moussen är dryg i jämförelse med en kräm. Innehållet expanderar i kontakt med luft och hela  översta hudlagret mättas av formulan på ett unikt sätt.

 • Sophiahemmet Sjukhus - en modern vårdgalleria

  Stora Sophia

  Sophiahemmet Sjukhus erbjuder högspecialiserad vård till alla och har samlat närmare 350 specialistläkare med olika inriktning hos våra ca 40 självständiga vårdgivare. Alla vårdgivare på Sophiahemmet är ackrediterade att bedriva hälso- och sjukvård. Vi strävar efter absolut högsta kvalitet på vår vård och vårt omhändertagande genom ett tydligt fokus på patientsäkerhet. Samma synsätt har genomsyrat verksamheten alltsedan Sophiahemmets tillblivelse 1889. Vägledande för oss är också vår värdegrund:

  Professionalism

  står för omhändertagande, lyhördhet, affärsmässighet och kvalitet.

  Engagemang

  står för ansvar, delaktighet, empati och respekt.

  Tillgänglighet

  står för samverkan, flexibilitet och öppenhet.

  Tradition

  står för kontinuitet, förnyelse, bemötande och atmosfär.

 • Sophiahemmets historia

  Sophiahemmet

  1884 startade Drottning Sophia en utbildning av sjuksköterskor i syfte att modernisera och förbättra sjukvården i Sverige. I brist på funktionella arbetsplatser där Sophiasystrarna kunde praktisera sina färdigheter byggdes och invigdes Sophiahemmet Sjukhus på Valhallavägen i Stockholm år 1889. Drottning Sophias vision om en god och tidsenlig vård för människor ur alla samhällsklasser är vägledande även idag – Sophiahemmets syfte förblir att främja god omvårdnad genom att bedriva utbildning och hälso- och sjukvård samt stödja patientnära forskning. Varumärket är starkt och förknippas med hög kvalitet. En kvalitet som genomsyrar såväl utbildningen som sjukvården för att säkerställa en trygg och säker vård.

Scrolla till toppen