Aktuellt

 • Aktuellt på Husläkarmottagningen

  Vaccination mot säsongsinfluensa 2021

  Just nu är våra bokningsbara tider för influensavaccination slut. Håll koll på hemsidan och 1177 Vårdguiden för att se när vi släpper nya tider.

  Årets influensavaccinationskampanj varar mellan den 9 november och 28 februari. Influensavaccinet är gratis för dig som är 65 år eller äldre, gravid eller tillhör en riskgrupp.

  Känner du dig osäker på om du tillhör en riskgrupp, läs folkhälsomyndighetens rekommendation.

  Ny ventilation och stambyte under hösten

  Vi förbättrar och förnyar! Just nu pågår arbete med att installera ny ventilation och byta befintliga stammar i våra lokaler. Detta medför att våra lokaler inte ser ut som vanligt. Arbetet beräknas vara klart under november månad. Vi hoppas på er förståelse.

  Använd munskydd vid vårdbesök

  Med anledning av Region Stockholms rekommendation den 16 februari till alla vårdgivare i regionen ska munskydd användas av alla patienter och övriga besökare vid vårdbesök hos alla vårdgivare på Sophiahemmet Sjukhus. Vi rekommenderar att munskyddet behålls på under hela besöket på Sophiahemmet.

  Se film om munskyddsanvändning

  Fortsätt håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du har symptom.

  Testning för covid-19

  Invånare i Region Stockholm kan testa sig för covid-19. Läs mer om vad som gäller och hur provtagningen går till på 1177 Vårdguiden.

  Om Coronapandemin och Sophiahemmet

  Läs mer här

Scrolla till toppen