Reumatologi

 • Ultraljud reumatologens nya hjälpmedel

  Ultraljud är ett relativt nytt hjälpmedel för diagnos och behandling av reumatiska sjukdomar. Tekniken är idag lika bra som magnetröntgen eller datortomografi.

 • Om reumatologi

  Reumatologi är en medicinsk specialitet som diagnostiserar och behandlar sjukdomar, smärttillstånd och funktionsstörningar i stöd- och rörelseorganen, bindvävnaden och angränsande mjukdelsvävnader. Sjukdomstillstånden omfattar bl.a. olika typer av sjukdomar i leder och ryggrad till följd av inflammationer, slitage och inflammatoriska sjukdomar i bindvävnaden, musklerna, skelettet och blodkärlen i de olika organen.

 • Möt våra specialister i reumatologi

  Försäkringsmottagningen vid Sophiahemmet har flera erfarna specialister i reumatologi och erbjuder även nyheten ultraljudsdiagnostik vid reumatologiska sjukdomar. För att boka tid hos någon av våra reumatologer kontaktar du ditt försäkringsbolag. Saknar du sjukvårdsförsäkring kan du boka och betala själv. Vi hänvisar dig då till SophiaDirekt för ärendehantering och bokning.

   

  Erik af Klint

  Leg. läkare, specialist i reumatologi

  Erik har specialistkompetens i reumatologi sedan 2009 och är engagerad i flera forskningsprojekt. Erik är en av få reumatologer i landet med kompetens i ultraljudsdiagnostik.

   

  Eva Dahl

  Leg. läkare, specialist i reumatologi

  Eva Dahl utreder och behandlar reumatologiska sjukdomar och har tidigare även arbetat med utveckling av läkemedel.

   

  Johan Frostegård

  Leg. läkare, specialist i reumatologi

  Johan har tidigare arbetat på Reumatologkliniken Karolinska och är en uppskattad och erfaren kliniker. Johan har varvat kliniskt arbete med forskning som professor inom medicin vid Karolinska Institutet.

   

   

Scrolla till toppen