Välkommen till Försäkringsmottagningen Sophiahemmet

Om oss

Försäkringsmottagningen Sophiahemmet är en väl etablerad specialistläkarmottagning i en fantastisk och unik miljö i centrala Stockholm.

Hälsoundersökning

Vid en hälsoundersökning kan vi upptäcka sjukdomar i tid, få möjlighet att förebygga ohälsa och ge viktig information om hälsotillståndet.

Sjuksköterskemottagningar

På våra olika sjuksköterskemottagningar tar erfarna sjuksköterskor emot patienter för en rad olika undersökningar och behandlingar.

Allmänmedicin

Våra specialister har lång erfarenhet att utreda och behandla patienter med komplexa frågeställningar inom det allmänmedicinska området.

Diabetes & endokrinologi

Vi utreder och behandlar alla typer av endokrinologiska sjukdomar som till exempel diabetes och benskörhet.

Allergi & lungmedicin

På mottagningen för allergi & lungmedicin utreds och behandlas olika typer av lungsjukdomar och komplicerade allergiska besvär.

Psykiatri

På vår psykiatriska mottagning arbetar specialister som behandlar och följer upp patienter med psykiska besvär och sjukdomar.

Reumatologi

Hos oss arbetar flera erfarna specialister i reumatologi som bland annat erbjuder ultraljud för diagnos av reumatologiska sjukdomar.

Njurmedicin

På vår mottagning utreds medicinska njursjukdomar som inkluderar en stor grupp av diagnoser med varierande symtom och förlopp.

Privat specialistvård

Även personer utan privat sjukförsäkring eller försäkring via arbetsplatsen är välkomna till oss. Då finns möjlighet att välja privat betald sjukvård.

Hitta hit & planera resan

Sophiahemmet ligger i centrala Stockholm, bredvid Stockholms Stadion. Kommunikationerna hit är goda med tunnelbana till Tekniska Högskolan alternativt Roslagsbanan till Östra Station eller buss till hållplats Östra Station.

Försäkringsmottagningen ligger i hus C, ingång 1, våning 1+3 (reception på våning 3).

Vi finns inom ett stort sjukhusområdet med begränsade parkeringsmöjligheter. Väljer du att resa med bil rekommenderar vi dig att vara ute i god tid.

Hälsoundersökningen startskottet för ett nytt liv

Hälsoundersökningen visade att Annika hade förhöjda blodsockervärden. Men med god hjälp från Försäkringsmottagningen har hon nu skapat ett nytt och hälsosammare liv.