Frågor och svar

 • Här hittar du svar på de vanligaste frågorna

  Hur bokar jag en tid hos Försäkringsmottagningen?

  Har du en sjukvårdsförsäkring bokar du tid via ditt försäkringsbolag. Kontaktuppgifter hittar du på respektive försäkringsbolags hemsida. Om du inte har en sjukvårdsförsäkring är du välkommen att boka och betala privat. Då hänvisar vi dig till SophiaDirekt för ärendehantering och bokning.

  Hur avbokar jag en tid och vad gäller vid avbokning?

  Har du bokat en tid via ditt försäkringsbolag måste du vända dig dit för om-/avbokning. I annat fall är du välkommen att ringa oss på 08-406 24 50.

  Avbokning ska ske senast 24 timmar före besöket. Sent återbud eller uteblivet besök debiteras.

  Hur långt är ett läkarbesök/sjuksköterskebesök?

  Läkarbesök hos allmänmedicinspecialist är antingen 20 eller 40 minuter. De övriga specialisterna har 40-minutersbesök. Sjuksköterskebesök är 20-30 minuter beroende på ärendet.

  Behöver jag fasta inför min hälsoundersökning?

  För att provsvaren ska visa korrekta värden behöver du komma fastande till provtagningen. Det betyder att du inte äter något på 10 timmar före provtagningen. Du får däremot dricka vatten, te eller kaffe utan socker och mjölk. Däremot behöver du inte vara fastande till ditt sköterske- och läkarbesök.

  Hur gör jag för att rekvirera mina journalkopior?

  Journaler sparas enligt lag i tio år. Du rekvirerar din journal genom att kontakta oss på mottagningen på 08-406 24 50. Som privat vårdgivare är vi inte anslutna till 1177.se Vårdguiden.

  Läs även mer här.

  Hur tar jag mig lättast till Försäkringsmottagningen?

  Det är ont om P-platser på Sophiahemmet så vi rekommenderar alla våra patienter att ordna med skjuts, ta taxi, eller använda kommunala färdmedel. Om du tar egen bil, kom i god tid! Det finns även P-platser i Valhallavägens allé, några minuters promenad från sjukhusområdet. Försäkringsmottagningen finns i Hus C med reception på plan 3, följ blå skyltning! Du hittar kartor till området här.

  Välkommen!

   

Scrolla till toppen