Vaccination mot covid-19

 • Om vaccination mot covid-19

  För bokning av covid-19 vaccination dos 3  och dos 4 hänvisar vi till appen Alltid Öppet och 1177.se. Du som har reservnummer eller skyddad identitet kan kontakta Husläkarmottagningens tidbokning.

  Har du frågor om ditt covidbevis?

  E-hälsomyndigheten utfärdar covidbevis för utlandsresor inom EU sedan den 1 juli 2021. För frågor om ditt covidbevis kontakta:

  För ytterligare information: Se våra frågor och svar nedan angående vaccination mot covid-19.

 • Frågor och svar om vaccination mot covid-19

  Varför ska jag vaccinera mig?

  Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö av sjukdomen covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen i samhället. Därför är det viktigt att många personer väljer att vaccinera sig. Läs gärna artikeln och se filmen Vaccination-säker väg ur pandemin.

  Effekter av vaccinet

  När du tagit din första dos av vaccinet mot covid-19 kan du uppleva vissa effekter av vaccinet såsom smärta och svullnad vid insticksstället, trötthet, huvudvärk, muskelvärk, frusenhet, ledvärk och feber. Tänk därför på att ha febernedsättande eller smärtstillande läkemedel hemma vid behov.

  När får jag en tid till nästa vaccinationstillfälle?

  Information finns på 1177.

  När efter genomförd vaccination är jag skyddad från att få covid-19?

  Det tar cirka två veckor efter senaste dosen innan kroppen har byggt upp ett fullgott skydd.

  Kan jag leva som före pandemin, när jag blivit vaccinerad?

  Alla som har vaccinerat sig behöver ändå fortsätta att följa rekommendationerna för att hindra smittspridning. Du kan trots vaccinationen fortfarande få virusinfektionen och vara smittsam även om du själv inte kan bli svårt sjuk. Därför bör du fortsätta att följa utvecklingen och som tidigare, stanna hemma vid symtom, hålla avstånd till andra människor och tvätta händerna ofta.

  Får jag något vaccinationspass/intyg efter mina vaccinationer?

  Från den 1 juli 2021 kan du hämta ett covidbevis som enkelt och säkert visar att du har blivit vaccinerad mot covid-19. Ungefär sju dagar efter att du blivit vaccinerad kan du hämta ditt bevis på covidbevis.se. Du behöver en svensk e-legitimation.

  Kom ihåg att det är landet som du reser till som bestämmer vilka regler som gäller där. Det är ditt ansvar att kontrollera att du uppfyller kraven.

  Håll dig uppdaterad!

  OBS! Informationen om covid-19-vaccination uppdateras regelbundet. Följ utvecklingen via 1177

   

Scrolla till toppen