Två kvinnor samtalar

Hälsorådet

Hälsorådet är en livsstilsmottagning för dig som är befintlig kund hos oss och behöver råd och stöd för att förbättra din hälsa. Vi erbjuder ett individuellt program där du träffar samma sjuksköterska varje gång. Du får rådgivning kring diabetes, förhöjt blodsocker, viktreduktion och förhöjda blodfetter.

 

Ring 08 406 22 50

 

Trött ung man vid dator

Prediabetes

Ett lätt förhöjt blodsockervärde kan vara prediabetes, ett tillstånd som kan leda till diabetes typ-2. Ofta kommer detta smygande och vanligen har man inte några symptom annat än möjligtvis trötthet. Om man inte kontrollerar sina värden finns risken att prediabetes upptäcks först vid en akut hjärtsjukdom så som en hjärtinfarkt.

Bra levnadsvanor kan få prediabetes att gå tillbaka och förhindra utvecklandet av typ 2-diabetes.

På Hälsorådet erbjuder vi ett individuellt handlingsprogram för dig med prediabetes och hjälper dig till ett fortsatt friskt liv.

Par som joggar

Diabetes typ-2

För dig med konstaterad diabetes typ-2 erbjuder Hälsorådet utbildning och information om egenvård. Tillsammans tar vi fram en individuell vårdplan. Du får kunskap kring kost och motionsvanor samt andra faktorer som påverkar din diabetes.

Vid behov lär vi dig hur du mäter ditt blodsocker själv. Vi kontrollerar regelbundet känsel och cirkulation i fötter och remitterar dig för ögonbottenundersökning.

Vegetariska spett

Kostrådgivning

Har du problem med vikten, förhöjda blodfetter eller andra behov av att se över dina kostvanor? På Hälsorådet hjälper vi dig att ta fram en individuellt utformad kostplan utifrån din livssituation och dina mål. Många gånger handlar det om att göra medvetna val och byta en dålig vana mot en ny bättre som fungerar långsiktigt i din vardag. Du som befintlig kund kan ladda ner din kostdagbok nedan. Ta med ifylld kostdagbok till ditt första inbokade besök.

Ha koll på ditt blodsocker

Det är viktigt att hitta ett förhöjt blocksocker i tid. Målet är bättre blodsockervärden och att undvika diabetes typ-2. Hälsorådets diabetessjuksköterskor hjälper personer med prediabetes att ändra sina levnadsvanor med hjälp av skräddarsydda livsstilsråd och coachning.

"Det är viktigt att man känner support och stöd hos oss på Hälsorådet, även när det inte går som man planerat."

Hälsorådets diabetessjuksköterska

Sjuksköterska på Hälsorådet

Maria Moborg

Leg. sjuksköterska

Hälsorådet

08 406 22 50