Röster från tre nya vårdgivare

Sophiahemmet välkomnar nya vårdgivare som just flyttat in sina verksamheter hos oss eller snart ska göra det. Här är deras tankar om etableringen på Sophiahemmet.

 

CECILIA BERGH: Vd, Mando Group.
Etablering på Sophiahemmet: januari 2019.

”Tillsammans med Sophiahemmet kan vi förebygga ätstörningar och övervikt. Mando har landstingets uppdrag att behandla de som behöver hjälp i hela länet, och Sophiahemmet har väldigt bra rykte med engagerad personal, nöjda patienter och en av landets bästa högskolor för sjuksköterskor.

Mando behandlar patienter med ätstörningar i slutenvård, dagvård samt öppenvård. På Sophiahemmet öppnar vi en vårdavdelning för 14 patienter, varav fyra familjerum, och därtill öppenvårdsverksamhet för ätstörningar och hetsätning.

Vi använder oss även av digital behandling, dels med Mandometer en apparat som ger feedback på hur man ska äta, dels med Dr. Cecilia som är en konstgjord behandlare på nätet som svarar på alla frågor alla tider av dygnet. Behandlingen är enkel: patienterna lär sig äta och känna sig mätta samtidigt som de får socialt och psykologiskt stöd.”

 

ELISABET HAGERT: Vd, specialist i handkirurgi och ortopedi, Arcademy.
Etablering på Sophiahemmet: juni 2018.

”Sophiahemmets målsättning, att vårdgivare ska hålla en hög kvalitet och vara ledande inom sitt område samt bedriva forskning och utvecklingsarbete utöver det kliniska arbetet, passar Arcademy som hand i handske. Vi drivs av att vidareutveckla våra specialistområden och sprida vår kunskap såväl nationellt som internationellt.

Vi bedriver högspecialiserad hand-, fot- och perifer nervkirurgi. Vid enheten erbjuds även rehabilitering för händer och fötter. Majoriteten av kirurgin sker i öppenvård, men slutenvård krävs för större fotkirurgiska ingrepp och sker i samarbete med Sophiahemmets suveräna vårdavdelning.

Vi stortrivs på Sophiahemmet! Det finns en tradition och en anda som genomsyrar Sophiahemmet med glädje och professionalism. Här kan vi samarbeta med kollegor inom andra verksamheter och har tillgång till röntgen, laboratorium och bra service överlag.”

 

RONNIE PETTERSSON: Vd, Art Clinic.
Etablering på Sophiahemmet: hösten 2019.

”Art Clinics vision och värdeord går helt i linje med Sophiahemmets. Vi ser fram emot att få erbjuda vår högkvalitativa vård tillsammans med övriga välrenommerade aktörer.

På Sophiahemmet kommer vi att vara verksamma inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi. Art Clinic startade 1999 och har idag kliniker i Göteborg, Uppsala och Jönköping och även konsultationsverksamhet på ett flertal orter runt om i Sverige.

Vi har länge haft planer på en Stockholmsetablering, och då har Sophiahemmet alltid varit Art Clinics första val som samarbetspartner. Sophiahemmet är välrenommerat och har etablerade aktörer som erbjuder vård och omvårdnad av högsta kvalitet med fokus på patientupplevelse och patientsäkerhet. Det finns många fördelar med att etablera sig på Sophiahemmet, en är att vi blir en del av vårdgallerian, vilket ger en rad olika synergier.”