Sophiahemmet – världens första ”Center of Excellence” i tennismedicin

Sophiahemmet Högskola utnämns nu av styrelsen för Society for Tennis Medicine and Science (STMS) till världens första Center of Excellence i tennismedicin. Därmed stärker Sophiahemmet ytterligare sin medicinska spjutspetskompetens för elitidrottare.

Nyheten om att Sophiahemmet blir ett Center of Excellence annonserades i dag av STMS president Dr Neeru Jayanthi vid invigningen av den världskongress i tennismedicin som Sophiahemmet Högskola just nu står värd för. Här har några av världens främsta forskare inom området tennismedicin samlats för att fördjupa kunskaper och utbyta erfarenheter mellan professioner och generationer.

– Jag är mycket stolt över att vi får detta förtroende som innebär en möjlighet att fortsätta utvecklingen av många års arbete, säger Eva Skillgate, professor vid Sophiahemmet Högskola, om utnämningen.

Hon säger också att utnämnandet ger en tydligare plattform för hennes forskargrupp, speciellt inriktad på muskuloskeletala besvär, att arbeta vidare. Bland annat kommer de utveckla det pågående samarbetet med vårdgivare vid Sophiahemmet som till exempel Ryggkirurgiskt Centrum, Capio Artro Clinic och Arcademy liksom med internationella forskare.

– Min förhoppning är att vi ska få fördjupade kunskaper kring högprestationsträning och skadeförebyggande åtgärder för tennisspelare på högsta nivå. Kunskaper som är till stor nytta även för den vanliga motionären och patienten, säger Fredrik Johansson, forskare vid Sophiahemmet Högskola och ansvarig för Center och Excellence i tennismedicin.

För mer information:
Fredrik Johansson, forskare, Sophiahemmet Högskola
Tel: 070-731 50 08

Eva Skillgate, professor, Sophiahemmet Högskola
Tel: 08-406 23 33