Barnsjukhuset Martina blir kvar – nya ägare

Escensio Hälsa AB köper Barnsjukhuset Martina och driver verksamheten vidare i oförändrad regi.

Barnsjukhuset Martina, nordens första privata barnsjukhus, som bl a fokuserar på; hög servicenivå, korta väntetider, en trygg miljö med kompetent personal, möttes av ledsna och upprörda föräldrar när beskedet om att verksamhetens skulle läggas ned kom för drygt två veckor sedan. Mer än 100 familjer har hört av sig via telefon, email och facebook och uttryckt sin sorg och upprördhet över en eventuell nedläggning av Barnsjukhuset Martina.

Escensio Hälsa AB är ett holdingbolag som driver sin vårdverksamhet genom sina dotterbolag. Dessa består idag av Globenhälsan AB som bedriver företagshälsovård i Stockholm sedan 1981 och Backbone AB som bedriver naprapatmottagningar i Stockholm.

Johan Lenander är grundare och majoritetsägare i Escensio Hälsa och har även en bakgrund som VD för börsnoterade Aspiro.

Som ny VD tillsätts Susanne Nordqvist, som kommer att dela sin tid mellan detta uppdrag och hennes VD-roll i Globenhälsan. Susanne är sjuksköterska i grunden och VD för Globenhälsan sedan 2003.

Johan Lenander: ”Jag är kund med båda mina barn sedan flera år och blev väldigt besviken när beskedet om nedläggning kom. Barnsjukhuset Martina behövs som ett komplement till den offentliga hälso- och sjukvården i Sverige. Jag har imponerats av den kompetens, service och framförallt det fokus på barnets upplevelse som jag mötts av som kund. Målet är att få verksamheten till en långsiktig, stabil och lönsam verksamhet, som kommer alla barn och föräldrar tillgodo”

Martina Ullman, initiativtagare och grundare till Barnsjukhuset Martina, säger ”Jag är självklart oerhört glad att verksamheten kommer att fortsätta i samma anda som innan. Jag är fortfarande övertygad om idén jag hade när vi grundade barnsjukhuset, nämligen att det behövs ett alternativ inom barnsjukvården i Sverige. Jag vet idag att det är många med mig som delar denna övertygelse. Jag ser fram emot att jobba vidare med Barnsjukhuset Martina tillsammans med Johan och Susanne för en bättre barn hälso- och sjukvård i Sverige”.

Kontakt:

Johan Lenander,0708 21 80 01
johan@bsmartina.se

Peter Wasmuth, 0706 55 39 73
Peter.wasmuth@bsmartina.se

Martina Ullman, 08-120 231 27
Martina.ullman@bsmartina.se

Läs mer på www.martinabarnspecialister.se/