Sophiahemmet sponsrar skidlandslagen

Sophiahemmet har de senaste åren samarbetat med svenska längdskidlandslaget och svenska alpina skidlandslaget för att ge elitåkarna snabb specialistvård vid skador och sjukdom, och vara en partner för förebyggande vårdinsatser.

– Vi ger skidåkarna god service och ser till att hitta tider som passar dem när de passerar Stockholm, säger Anne Freye Reichenberg som är sjuksköterska på Kundcenter på Sophiahemmet.

Ibland sker flera läkarbesök eller labtester samma dag för att passa skidåkarna i deras schema.

Förutom ett stort specialistnätverk ger även Sophiahemmet service och råd på telefon till de aktiva. De båda skidlandslagens läkare har kontakt med Sophiahemmet och kan få råd även när landslagen är ute på tävlingar och läger.

– Akutsjukvård måste de få där de befinner sig. Av oss får de den mer planerade sjukvården, när de kommer hem eller är på genomresa. Men naturligtvis hoppas vi på så lite kontakt som möjligt, då de i så fall är friska och skadefria, säger Maria Grant som också är leg. sjuksköterska och har ansvarat för kontakten med alpina skidåkarna under flera säsonger.

– För Kundcenter är samarbetet mycket positivt och alla är trevliga att jobba med. Och så är det roligt att följa skidåkarna även om det är framför tv-skärmen.

Tidigare publicerat i SophiaNytt nr 1 2009