Som att få vård hemma

Lars-Gunnar Glenge från Skellefteå fick en ny knäled i vänster ben på Sophiahemmet.

– När jag kom till kliniken så kände jag att jag hade hamnat rätt. Vilken personal! Det är som att vara hemma och få vård. Alla bemödar sig om att göra sitt bästa, säger han.

Lars-Gunnar opererades i oktober 2008. Det skulle ha skett på morgonen, men ett försenat flyg gjorde att han missade sin operationstid. Sophiahemmet kunde ordna fram en ny tid och redan vid lunchtid samma dag rullades han in för operation.

– Jag var inte alls nervös. Personalen på Sophiahemmet är så kompetent att man känner sig trygg. Det kändes extra bra att de var så tillgängliga och lyhörda för mina behov, säger han.

– Kirurgen som gjorde operationen, Pär Nordell, är helt fantastisk. Han besökte mig flera kvällar i rad efter operationen för att fråga hur jag mådde. Vi fick en mycket bra relation. Om det är något jag behöver veta så är det bara att ringa, säger Lars-Gunnar Glenge.

Efter operation och tre dygn på vårdavdelningen efteråt var Lars-Gunnar Glenge sjukskriven i två månader innan han kunde återvända till jobbet som yrkeslärare på fordonsutbildningen i Skellefteå.
De tre dygnen på vårdavdelningen kommer han inte att glömma. Personalen, servicen, omvårdnaden, ja allt var mycket bra.

– Att få vara på vårdavdelningen är ett minne för livet. Jag rekommenderar Sophiahemmet till alla, säger Lars-Gunnar Glenge som ser fram emot att kunna njuta av älgjakt, fiske på Skellefteälven och tiden i uppfinnarboden. Nu med en frisk knäled.