Anja glad över Sophiahemmets stöd

Sophiahemmet är sedan flera år tillbaka stolt samarbetspartner till de svenska skidlandslagen.

Både det alpina landslaget och längdlandslaget omfattas av samarbetet som innebär att åkarna får tillgång till snabb specialistvård på Sophiahemmet vid skador och sjukdom samt förbyggande  och rådgivande vårdinsatser på regelbunden basis.

När Sophianytt nyligen stötte ihop med Anja Pärson på en presskonferens i Stockholm passade vi på att fråga hur den svenska skiddrottningen tycker att samarbetet fungerar.

– Det fungerar jättebra. Vi får snabb och smidig hjälp när vi behöver det. Jag var faktiskt på Sophiahemmet så sent som i går. Inte för att undersöka någon skada eller så, utan bara på en allmän hälsocheck. Jag tog lite blodprover och så, förklarade Anja Pärson som nu är redo för sin femtonde världscupssäsong.

– Jag satsar bara på fartgrenarna i år. Målet är totalseger i Super G och Störtlopp i världscupen. Sophiahemmet önskar naturligtvis Anja och de andra landslagsåkarna stort lycka till!

Sophiahemmet sponsrar skidlandslagen

Sophiahemmet ger elitåkarna snabb specialistvård vid skador och sjukdom, samt är en partner för förebyggande vårdinsatser. Förutom ett stort specialist-nätverk ger Sophiahemmet även service och råd per telefon. De båda skid-landslagens läkare har kontakt med Sophiahemmet och kan få råd även när landslagen är ute på tävlingar och läger.

Text: Johan Åberg

Tidigare publicerad i SophiaNytt nr 2 2011