Hasse valde Sophiahemmet för sin prostataoperation

Hasse Engström drabbades av prostatacancer 2005. Beskedet fick han sedan företagshälsovården remitterat honom till urologen på Sophiahemmet och läkarna konstaterat att han drabbats av cancer.

Han fick välja mellan ett antal behandlingsformer. Han valde operation och att den skulle ske på Sophiahemmet. Det trots att han själv skulle få betala för ingreppet.

– Jag kände en absolut trygghet på Sophiahemmet. Det var mycket det som gjorde att jag bestämde mig. Och så vet jag att sjukhuset gör den här sortens operationer väldigt ofta, säger han.

Det tog bara ett par veckor innan han fick tid för sin operation. Han hade tidigare aldrig övervägt att med egna pengar betala för vård. Men han tycker att lättnaden över att få problemet åtgärdat snabbt och professionellt var väl värt de cirka 80 000 kronor som operationen kostade.

– Jag var nästan euforisk när jag vaknade upp ur narkosen, att operationen var över och att det hade gått bra, fortsätter han.
Han låg inlagd några dagar, och det var nästan som att bo på hotell tycker han. Stiligt rum, trevlig personal och alltid minst två maträtter att välja på vid måltiderna.

Hasse Engström hämtade sig snabbt efter operationen och kan i dag, vid 65 års ålder, fortsätta ägna sig åt sitt stora intresse resor till exotiska platser. Efter operationen har han tillsammans med sin fru Eva-Carin hunnit med en månad i Brasilien och nu hägrar en resa till Mexico.

Hasse är glad över att han valde operation och att han valde att göra den på Sophiahemmet.

– Om jag blev tvungen att göra den här operationen igen, så skulle jag helt klart välja Sophiahemmet, säger han.

Fakta prostatacancer