Husläkarmottagningen invigd

Den 2 maj slog Husläkarmottagningen på Sophiahemmet upp dörrarna efter nästan ett års förberedelser.

Invigningen skedde under närvaro av Prinsessan Christina, Fru Magnuson, hedersordförande i Sophiahemmet, ideell förening, som klippte det symboliska blå sidenbandet och förklarade mottagningen öppnad.

– Det här är en viktig dag i Sophiahemmets historia. Vår egen husläkarmottagning är ett nytt inslag på Sophiahemmet men också ett naturligt led i drottning Sophias vilja att ge god och förstklassig vård till människor i alla samhällsklasser, sa Per Lundberg, styrelsens ordförande.

Peter Seger, vd för Sophiahemmet, ideell förening, tackade alla som bidragit till att husläkarmottagningen blivit verklighet.

– Det hela började för ett år sedan då vi i styrelsen diskuterade strategier för Sophiahemmets framtid och vi kom fram till att en husläkarmottagning skulle vara ett bra komplement till vår befintliga verksamhet. Och nu står vi här, precis enligt planerna. Ni har gjort ett fantastiskt bra jobb!

För personalen på husläkarmottagningen rivstartade dagen redan klocka åtta på morgonen då den första patienten togs emot och därefter var det en strid ström av besökare och telefonsamtal.

– Det är inspirerande och spännande att få vara med att starta något nytt och att få göra det på Sophiahemmet som står för hög kvalitet, gott bemötande och omsorg om patienterna, säger Katarina Jennerot, som är en av mottagningens fem läkare med allmänmedicin som specialitet.

Christina Iskull är en av mottagningens fem distriktssköterskor och har diabetespatienter som sitt ansvarsområde. Också hon tycker att det är intressant att få bygga upp något från grunden.

– Människor ringer hit hela tiden och frågar om de får bli patienter här. Det är jätteroligt att så många uppmärksammat oss redan.

Vill du också lista dig hos Husläkarmottagningen Sophiahemmet? Du hittar information här på hemsidan eller ring 08-406 20 00 för personlig service.

Text: Inger Sundelin
Foto: Samir Soudah