Lärorik konferens om diabetes i Dubai

Bidrag från Sophiahemmets personalstiftelse tog Lena Arvidsson och Gustav Westöö till världens största diabeteskonferens i Dubai.

Lena Arvidsson och Gustav Westöö från vårdenheten besökte i december 2011 världens största diabeteskongress i Dubai, Förenade Arabemiraten. Där fick de tillsammans med kongressens övriga 15 000 besökare från 172 länder ta del av spännande föreläsningar om alla tänkbara aspekter av diabetes.

– Vi hade hört talas om att personal på andra mottagningar hade fått stöd från Sophiahemmets personalstiftelse för att åka på utvecklingsresor. Det fick mig och Gustav Westöö att fundera på vad vi vill göra, ganska snart insåg vi att vi behövde utveckla vår kompetens inom diabetesområdet. Vi hittade konferensen i Dubai och fick stöd först av vår egen chef och sedan av personalstiftelsen för att genomföra resan, berättar Lena Arvidsson.

Under dagarna i Dubai var det fullt fokus på föreläsningar och kontakter med specialister inom diabetesvården. Bland annat tog de del av nya rön om att diabetiker som genomgått gastric bypass kan slippa en hel del av de komplikationer som sjukdomen normalt ger.

– På kvällen gick vi ut för att uppleva staden som lystes upp av alla fantastiska skyskrapor. Även maten var mycket god och bidrog till att resan blev en fantastisk upplevelse. Jag vill uppmana alla på Sophiahemmet att göra en motsvarande resa för att förverkliga sina egna drömmar, säger Lena Arvidsson.

Alla som är anställda i Sophiahemmet AB har möjlighet att söka bidrag från stiftelsen. Majoriteten av ansökningarna gäller friskvård, men även kongressresor och andra aktiviteter. Stiftelsen har genom åren delat ut cirka 200 000 kronor per år.