Ny chefläkare på Sophiahemmet

Marie Wickman Chantereau är ny chefläkare på Sophiahemmet. Hon kommer närmast från ett uppdrag som tillförordnad områdeschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Varför har du valt att komma till Sophiahemmet?
– Sophiahemmet står för hög kvalitet och har gott renommé. Det finns också en stark tradition att ständigt förnya sig. Det är något jag vill fortsätta utveckla. Här arbetar också personer som jag respekterar högt och som jag nu får möjligheten att ha som närmsta kollegor. Jag har bara varit här en kort tid och ser verkligen fram emot jobbet. När jag går runt i byggnaderna möter jag en sådan värme och professionalism.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag är specialist inom plastikkirurgi i botten, och har arbetat både inom offentlig och privat vård. Större delen av min karriär har jag tillbringat på Karolinska Universitetssjukhuset i olika roller; chefläkare, verksamhetschef och divisionschef.

Vad vill du åstadkomma framöver?
– Allra först att sätta mig in i den mångfacetterade verksamhet som bedrivs här. Här finns tredubbla uppdrag med sjukvård, utbildning och forskning. Jag känner självklart en ödmjukhet inför allt som utförs och jag börjar titta på hur jag ska fortsätta förvalta detta. Det gäller att anpassa utbudet efter den ständigt föränderliga verklighet som sjukvården verkar inom just nu. Jag vill vara ett stöd för verksamheten och ett bollplank när någon har behov av det.

Marie Wickman Chantereau är docent i plastikkirurgi och forskningsaktiv vid Karolinska Institutet där hon varit professor i sju år.